Weekly News

Vestfyn Trækkers arrangør, administrerende direktør Per Mikkelsen fra VBG GROUP. LOGISTIK

Vestfyn trækker igen i år

Vestfyn Trækker ventes at få besøg af mellem 8.000 og 10.000 gæster fra transportbranchen, og de er nysgerrige efter hvilke nyheder leverandørerne og lastvognsproducenterne kan præsentere i år. 

Per Mikkelsen er CEO i VBG Group som arrangerer messen, og han ser en række positive tendenser i branchen som sandsynligvis stimulerer investeringsbehovet, og dermed også interessen for nye løsninger:

– Branchen har været gennem en turbulent tid, men de fleste transportvirksomheder har klaret sig og er begyndt at tjene penge igen. Det er en trend at de fleste har tilstrækkelig med aktivitet. Det kan leverandørerne også mærke, vurderer Per Mikkelsen. Han peger bl.a. på at den øgede byggeaktivitet har givet flere opgaver i transportsektoren.

– Samtidig har branchen konsolideret sig og samlet sig i større enheder.

Konkurrencen er imidlertid hård og derfor er interessen for optimering af køretøjer og brændstofforbrug enorm.

– Det er jo ikke nogen hemmelighed at brændstofforbruget udgør over en tredjedel af omkostningerne, derfor er interessen for nye teknologier stor, og Mercedes præsenterer for eksempel sin nye Actros model, som lover tre procents besparelser på brændstofforbruget.

Derudover er der en del nyheder inden for automatisering, som helt sikkert vil vække nysgerrighed blandt de besøgende. Førerløse lastbiler og platooning er jo megastort lige nu, og hvert lastvognsmærke lancerer hver sin platform i disse år. Det er en tydelig tendens, men jeg vil tro at der i fremtiden er nødt til at blive udviklet en fælles platform for at det virkelig rykker, fortæller Per Mikkelsen om tendenserne.

Et af de store hits ved forrige Vestfyn Trækker gentages igen i år: Årets opbygning. Det er en konkurrence hvor forskellige leverandører af lastvognsopbygninger dyster om at have udviklet den mest innovative specialbyggede lastvogn.

– Det handler om at lave en lastvogn om til et arbejdsredskab, og konkurrencen synliggør hvor stort fokus der er på optimering, siger Per Mikkelsen og tilføjer:

– Fleksibilitet og innovation er et vigtigt konkurrenceparameter.

Messens målgruppe er netop vognmænd og beslutningstagere fra transportbranchen, som er på udkig efter nyt udstyr, og de får mulighed for at se produkter og løsninger fra 150 udstillere.

En anden af de aktiviteter som kommer til at tiltrække stor opmærksomhed er konkurrencen om at blive årets bedste kranfører. Sidste års vinder blev Johnny Jensen som efterfølgende vandt førstepladsen foran deltagere fra 14 lande ved VM. Spørgsmålet er om han kan forsvare titlen i år. Men det bliver kun en af mange aktiviteter ved Vestfyn Trækker.

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler