Weekly News

Sensoren fra Waste Control sidder på undersiden af affaldscontainerens låg. GENBRUG & AFFALD

Sensorer sikrer effektiv tømning

– Det er et kæmpe spild af ressourcer for alle parter, at der bliver hentet en halvfuld affaldscontainer – både økonomisk for kunden, miljømæssigt for samfundet og rent trafikalt, siger Martin Jacobsen, partner i firmaet Waste Control, der har udviklet en ny ultrasonisk sensor, som placeres på undersiden af låget og måler afstanden ned til affaldet.

Sensorerne er via en centralt placeret router forbundet med en database, som sender besked til vognmanden, når containeren skal tømmes.

Sensorerne fra Waste Control er i test på Copenhagen Street Lab og andre steder, hvor der testes IOT- (Internet of Things) og Smart City-løsninger, og de første modeller forventes på markedet ultimo 2016.

– Resultaterne taler deres tydelige sprog med besparelser i antal tømninger på op til 70 procent. I gennemsnit reduceres tømningerne med 40 procent, og vognmanden kan spare op til 15 procent af sin vognpark, siger Martin Jacobsen.

Sensoren er prissat, så den er gratis, hvis kunden sparer bare én tømning om måneden, idet Waste Control opkræver 40 kr. pr. sensor i abonnement om måneden, og det er, hvad en gennemsnitlig tømning i Danmark koster.

Læs mere wastecontrol.dk.

Del

Journalist

Peter Klar

Andre artikler