Weekly News

Rent vand erstatter sand

Rent vand i drikkevandskvalitet afløser i stigende grad traditionel sandblæsning, når fundamenter og andre overflader på havvindmøller og boreplatforme skal renses og beskyttes mod begroninger, rust, alger og salte.

– Sandblæsning er en dyr løsning, fordi du skal bruge sand i store mængder og deponere det bagefter. Afrensning ind til rent stål med rent vand efterlader ikke salte i overfladen, og så kan vi gå direkte ind og male bagefter, siger Frank Sihm, indehaver af Sihm Højtryk A/S, der bl.a. leverer pumpe- og højtryksløsninger til offshoreindustrien.

Afrensning af begroninger sker på de udsatte fundamenter omkring havoverfladen, mens selve overfladebehandlingen sker på hele installationen.

– Uden ordentlig vedligeholdelse af overfladerne, når anlæggene ikke den alder på omkring 25 år, de er tiltænkt. Vi ser mange offshore-installationer, der er væsentligt ældre, fordi de er blevet vedligeholdt, men vi har stadig et efterslæb, der skal gøres noget ved, så vi ikke kun skal koncentrere os om de kritiske steder, siger Frank Sihm.

Del

Journalist

Peter Klar

Andre artikler