Weekly News

Open source styrer vindmøller

Styresystemer og anden software til vindmøller baseret på open source-systemkernen Linux har medvind på bekostning af Windows – ikke mindst i Kina.

Det melder den danske elektronikvirksomhed DEIF Wind Power Technology, der leverer styre- og kontrolsystemer til vindmøller i hele verden.

– Lige nu er det kinesiske marked kritisk over for USA og Microsoft. Af sikkerhedshensyn ser kineserne helst ikke Windows-baserede kontrolsystemer i deres energisektor, og det er positivt for os, der altid har baseret vores løsninger på open source og Linux, forklarer Michael Kornvig, Vice President, Platform and Product Manager hos DEIF.

DEIF samarbejder med Prevas, der er ekspert i Linux-baserede industrisystemer.

– Vi skjuler ikke noget i vores løsninger, og derfor ligger den open source-verden, Linux er en del af, lige til vores højreben. Med Linux har vi større kontrol over systemerne, og med den åbne underliggende kode kan vi nemmere lave om og rette fejl, og vi kan skræddersy systemerne, så kunderne får præcis de funktioner, de efterspørger. Vi kan også gøre systemerne så små som muligt, og det er vigtigt, for jo mindre et system er, jo mindre er risikoen for fejl, siger Michael Kornvig. 

Del

Journalist

Peter Klar

Andre artikler