Weekly News

Onshore-miljø i offshore-møller

Maskineriet i en offshore- eller nearshorevindmølle er udfordret af fugt, korrosion og salt, men det vil en ny dansk opfindelse gøre noget effektivt ved.

Det er virksomheden Cotes, der beskæftiger sig med forskellige løsninger til fugtstyring og i 15 år har været storleverandør til blandt andet vindmølleindustrien, som har udviklet en ny affugter, CWO (Cotes Wind Overpressure System).

– Det er en kombineret afsalter og affugter, som ved regelmæssigt at afsalte og affugte luften kan lave overtryk med en beskyttende atmosfære i offshorevindmøller. På den måde får offshore- og nearshoremøller et saltfrit onshoremiljø, hvilket forlænger vindmøllernes levetid eller gør det muligt at bygge møllerne med billigere komponenter, men med samme levetid, siger Thomas Rønnow, CEO i Cotes.

CWO'en blev patenteret i 2014 og var samme år med i finalen om DI's Produktpris.

– Vi har lukket de første par ordrer og har store forventninger til produktet i offshoreindustrien. Forlængelse af vindmøllernes levetid og reduktion af nedetiden sikrer et bedre investeringsafkast, siger Thomas Rønnow.

Del

Journalist

Peter Klar

Andre artikler