Weekly News

Junkbags er det nye sort inden for affalds­håndtering

Hvis du bor i København, Århus eller andre tætbefolkede områder i Danmark, så har du nok fra tid til anden været irriteret over at skulle køre uden om en container placeret ved vejkanten.

I mange kommuner er det heller ikke så nemt længere at få tilladelse til at placere en container, når man skal af med større mængder affald.

Løsningen på dette er de smarte Junkbags, som kan erhverves i de fleste store byggemarkeder rundt omkring i Danmark.

– En Junkbag er en stor blå nylonsæk, som nemt kan placeres i haven, ved husmuren eller andre tilgængelige steder, hvor en kran kan hente den. Genererer man f.eks. affald i en baggård, kan man også placere Junkbag på en palle og køre den ud til vejen, når kranbilen kommer forbi for afhentning, fortæller Jens Risom, direktør i Junkbusters Danmark, der tilbyder forskellige løsninger til håndtering af affald og i 2012 introducerede de blå Junkbags på markedet.

Der er stigende efterspørgsel på Junkbag, som i bund og grund er en big bag – bare designet til håndtering af affald. Den fås i tre størrelser specielt udviklede til at håndtere alle former for byggeaffald samt haveaffald.

– En Junkbag er en praktisk løsning til alle affaldstyper og mængder og hjælper desuden med at få affaldet sorteret, som er både vigtigt for miljøet og i mange tilfælde et lovkrav, siger Jens Risom.

En Junkbag i mellemstørrelsen kan rumme helt op til 1,7 m3 affald og belastes op til 1,5 tons.

Processen er nem og lige til at gå til: kunden køber en bag, fylder den med affald og bestiller afhentning – i hele landet. 

Del

Journalist

Peter Klar

Andre artikler