Weekly News

Forstadslejligheder hitter

Boligpresset i hovedstaden går også ud over forstæderne, som må bygge til for at mætte efterspørgslen. I Herlev er byggeriet Den Grønne Fatning på vej.

Vi har fået en ny generation af voksne, som hellere vil have nybyggede lejligheder i forstaden frem for et parcelhus.

Hovedstaden mærker i disse år et enormt pres. Boligpriserne er skyhøje, og det gør det svært for de mange tilflyttere at finde en bolig. Det lægger ikke kun et pres på København, men også kommunerne omkring København, da mange flytter derud. I Herlev nordvest for København mærker de meget til tendensen. Derfor bliver der i Herlev, såvel som i mange andre kommuner langs Ring 3, bygget nye boliger i de gamle erhvervs- og industriområder. Det sidste nye projekt på stammen i Herlev hedder Den Grønne Fatning, og det er ELF Development A/S, der står bag.

– Vores nye lejlighedskomplekser Den Grønne Fatning er meget urbane og moderne, og vi vil gøre dem så grønne, som navnet hentyder. Der kommer fælles taghaver og tagterrasser på nogle af boligblokkene, og andre får græs på toppen, fortæller Niels Thorup, udviklingschef, ELF Development A/S og fortsætter:

– Bebyggelsen er ret usædvanlig for byen. Herlev er jo normalt typehusenes hovedstad, men Den Grønne Fatning kommer til at bestå af fire lejlighedskarreer, hvor den ene hjørnebygning har 11 etager. Det kommer til at kunne ses i bybilledet. Alle lejligheder får desuden altaner, og vi gør meget for at skabe grønne frirum med planter og natur, så man får forstad og by i én, siger han.

Den Grønne Fatning bliver etableret i det gamle erhvervsområde i Herlev. Mange af de tidligere erhvervsbygninger langs Ring 3 bliver revet ned henover de næste år for at imødekomme den store efterspørgsel på boliger tæt på København. Ifølge Niels Thorup har vi i Danmark fået en ny generation af voksne, som ikke nødvendigvis efterspørger parcelhuse og rækkehuse. Mange ønsker i højere grad nybyggede lejligheder med tilhørende grønne områder, hvor man let kan komme til og fra byen.

– Infrastrukturen omkring Den Grønne Fatning er rigtig god. Inden for få år kommer letbanen, som kommer til at køre langs Ring 3, Herlev Station er ikke langt væk, og er man i bil, er motorvejsnettet også tæt på, fortæller Niels Thorup.

I løbet af 2017 vil Herlev også blive forbundet til netværket af Supercykelstier, som skal gøre cykelturen til og fra København lettere. Derfor kommer der også 600 cykelparkeringspladser til rådighed for beboerne i Den Grønne Fatning.

Udviklingschefen fra ELF Development A/S fortæller, at befolkningsdiversiteten i byggeriet er vigtigt. Derfor bliver der både udbudt ejerlejligheder, lejeboliger, dagligvarebutik og ungdomsboliger, og ELF Development A/S skal også selv skal eje og drive udlejningsboligerne.

– Vi har været i gode hænder hos vores meget erfarne samarbejdspartnere. Arkitekterne fra Arkitektfirmaet Mangor & Nagel, København N er rigtig gode til lokalplaner og til at se tingene i et større perspektiv. Derudover har vi haft et lokalt og meget erfarent ingeniørfirma Norconsult – Wessberg fra Herlev til at hjælpe os med planlægning af projektets disponering. De har en masse lokal viden, som vi har benyttet. Derudover har entreprenøren Enemærke & Petersen fra Ringsted taget godt hånd om så et stort projekt, som Den Grønne Fatning. Man må sige, at vi har været i de bedste hænder helt fra starten, siger han.

Byggeriet har byggestart i primo januar 2017. Det kommer til at tage cirka 2,5 år i alt at bygge alle fire karreer, som bliver bygget i etaper. Første indflytning kommer til at ske i medio 2018.

Ud over Den Grønne Fatning har ELF Development A/S gang i andre byggeprojekter, som har en masse tilfælles. Blandt andet er Irmabyen i nabokommunen Rødovre en endnu større udgave af Den Grønne Fatning. Begge projekter har samme udgangspunkt, hvor alle boligtyper udbydes, så der bliver en varieret beboersammensætning, og hvor grønne frirum skal binde det hele sammen.

Fakta

Den Grønne Fatning tilbyder forskellige boligtyper for at skabe en god befolkningsdiversitet. Byggeriet kommer til at bestå af:

• Udlejningsboliger: 153 stk. på 75-122 m2, 2-4 værelser.

• Ejerboliger: 37 stk. på 90-117 m2, 3-4 værelser.

• Ungdomsboliger: 48 stk. på 48 m2.

• Dagligvarebutik på 1200 m2.

Del

Journalist

Ida Østerlund

Andre artikler