Weekly News

Det lokale erhvervscenter hjælper os også med at etablere eksportsamarbejde ved at skaffe de rigtige kontakter i udlandet via ambassader eller netværk, fortæller administrerende direktør Knud Jensen, Dan-Palletiser A/S. BY OG BYGGERI

Erhvervscenter er katalysator for værdifuldt netværk

Den eksporterende virksomhed Dan-Palletiser A/S er glad for det lokale erhvervscenter, der baner vejen for netværk med andre virksomheder, internationale kontakter og samarbejder.

Vi danskere er lidt indesluttede, og det betyder desværre, at vi ofte går glip af nogle store gode muligheder for netværk, samarbejde og forretning. 

Landets erhvervscentre hjælper hver dag danske virksomheder – etablerede såvel som nye og iværksættere inden for en lang række områder. Det gælder bl.a. netværk, som virksomhederne kan have svært ved selv at få etableret.

– Vi danskere har et problem, fordi vi ofte har nok i os selv. Vi er samtidig lidt indesluttede, og det betyder desværre, at vi ofte går glip af nogle store gode muligheder for netværk, samarbejde og forretning, siger administrerende direktør Knud Jensen fra virksomheden DAN-Palletiser A/S, der producerer og udvikler maskiner til intern transport især pallelastere.

Hele 80% af DAN-Palletisers omsætning er eksport til det meste af Nordeuropa, og virksomheden deltager ofte på messer både inden for og uden for landets grænser. Det er bl.a. i den sammenhæng, at Knud Jensen mener, at der er et problem.

– Danske virksomheder står hellere på hver sin lille stand i stedet for at gå sammen 7-8 virksomheder og få en langt større og mere synlig stand, der opnår mere opmærksomhed og samtidig sparer penge for den enkelte virksomhed. Det er nemmere at indgå dens slags samarbejder, hvis man kender hinanden og bl.a. derfor er netværk så utroligt vigtigt, lyder det fra Knud Jensen, der mener, at det lokale erhvervscenter spiller en aktiv og vigtig rolle i forhold til at bane vejen for netværk mellem virksomhederne.

– Erhvervscenteret kender jo de lokale virksomheder rigtig godt, og det betyder meget i forhold til at få skabt forskellige netværk. De har bl.a. skabt en række ERFA grupper, som fungerer godt. De  holder en lang række møder, arrangementer og en stor årlig messe, hvor alle de lokale små og  mellemstore virksomheder får lejlighed til at præsentere deres produkter og ydelser. Det er også med til at sammentømre virksomhederne, forklarer Knud Jensen.

DAN-Palletiser A/S ligger i Vemmelev i Vestsjælland – et område, der er udfordret i forhold til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft, ligesom det er et problem at få nye virksomheder til området. Også her hjælper Erhvervsrådet bl.a. via branding og kommunikation med at skabe synlighed for området og dets virksomheder. Selvom DAN-Palletiser er en erfaringstung eksporterende virksomhed grundlagt i 1976 med nu 90 ansatte, benytter og værdsætter den administrerende direktør i høj grad det lokale erhvervscenters kompetencer.

– Vi er næsten dagligt i kontakt med centeret. Vi har en fast kontaktperson, og det er kæmpe fordel, at han kender vores virksomhed og de ønsker, vi har. Vi får eksempelvis hjælp i forhold til eksportsamarbejde, hvor erhvervscenteret hjælper med at skaffe de rigtig kontakter i udlandet via ambassader eller netværk, ligesom de sørger for at skaffe de rigtige papirer til os, fortæller Knud Jensen. Han tilføjer, at erhvervscenteret også kommer i spil, når virksomheden skal have ordnet noget lokalt såsom udbygninger på en af DAN-Palletisers to fabrikker i Vemmelev, eller når der er brug for kompetenceudvikling af medarbejderne, der deltager på erhvervscenterets forskellige kurser. 

Fakta

Landets erhvervscentre tilbyder bl.a. sparring og rådgivning om en lang række emner, ligesom man skaber netværk og afholder arrangementer og messer for de lokale virksomheder.

Del

Journalist

Anne-Mette Klausen

Andre artikler